Announcement

Collapse
No announcement yet.

HD graphics, slow browser version, black screen, loading mushroom

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

    #16
    Originally posted by Leander View Post
    Are you on a Macbook too or do you use a Windows computer? Please also try private mode to see if your current user settings might slow the game down.
    I am on windows 10 enterprise.
    Tried in incognito mode as well. Here it ends up where I have to create a new character or load mine. If I have to create a new character it takes up even more resources... 46% GPU.

    Comment


      #17
      Are you Slasker in the Discord channel? I sent you a message there.

      Do you only report a RAM problem or are you stuck in the HD version too? Can you switch between HD and SD or do you also have OT's problem that you always end up with HD although you would like to play the SD version?

      Shakes & Fidget Community Manager


      Like and follow us on Facebook, Twitter and Instagram

      Comment


        #18
        Originally posted by Leander View Post
        Please also try private mode to see if your current user settings might slow the game down.

        I tried right now, for what it can matter, nothing changed.
        As slasker pointed out only more resources drained during the chart creation process



        Also, i tested the "click every button in the game to download every pack" but it didn't affected the slowness. Needless to say that this can not be the solution every time i log into the game several times per day ^^
        Last edited by Gully; 13 May 2020, 08:52 PM.

        Comment


          #19
          Thanks. We are looking into it.

          Shakes & Fidget Community Manager


          Like and follow us on Facebook, Twitter and Instagram

          Comment


            #20
            Hey Leander, any news?

            Comment


              #21
              No, sorry. As the new Unity version is tricky it is difficult to reproduce. We only have reports of other players, but don't have the problem internally.

              Shakes & Fidget Community Manager


              Like and follow us on Facebook, Twitter and Instagram

              Comment


                #22
                i have the same problem, for a few weaks that i notice the game being more slow than normaly is.
                i have done everything, since clear caches, try firefox over chrome. even when i formated my pc shakes keeps being slow. hd graphics is off.

                Comment


                  #23
                  Everyone who is still having problems, please send your details (again).

                  1) Your platform
                  2) Your device/computer, OS, hardware specs
                  3) Describe your problem
                  4) What have you done to fix it, what have you tried etc.?

                  Shakes & Fidget Community Manager


                  Like and follow us on Facebook, Twitter and Instagram

                  Comment


                    #24
                    Originally posted by Leander View Post
                    Everyone who is still having problems, please send your details (again).

                    1) Your platform
                    2) Your device/computer, OS, hardware specs
                    3) Describe your problem
                    4) What have you done to fix it, what have you tried etc.?
                    1) Browser, Chrome updated to the last version

                    2) MacBook Air, 2019
                    processor: 1.6 GHz Dual-Core Intel Core i5
                    graphics: Intel UHD Graphics 617 1536 MB

                    3) Suddenly the game set the HD graphic and i can't remove it. This makes the game slow and laggy at the point that is almost impossible to play.
                    I have the same problem on every server i play. Once i turn off the HD graphic and restart the page it starts to load with the "bigger" logo of the sd graphic but half way it switches back to the "smaller" shakes logo of the hd graphics.

                    4) What i tried:
                    - tickling on/off the HD graphic button in the option
                    - using the command /sd 0 and /sd 1
                    - changing browser (safari and firefox)
                    - clearing che cache
                    - using Ccleaner
                    - control+f5
                    - adding a ?sd at the end of your URL
                    - private/incognito mode
                    -turned off every extension I have installed

                    Comment


                      #25
                      1) Browser, Chrome updated to the last version and firefox last version

                      2) Acer 315-21G-904P
                      processor: AMD A9 3.6GHz
                      graphics: AMD radeon 520 2GB of vram
                      8gb of ram

                      3) Suddenly the game became slow and laggy at the point that is almost impossible to me doing something else when i have shakes open.
                      I have the same problem on every server i play for a few weeks.

                      4) What i tried:
                      - tickling on/off the HD graphic button in the option
                      - using the command /sd 0 and /sd 1
                      - changing browser (from chrome to firefox)
                      - clearing che cache
                      - using Ccleaner
                      - control+f5
                      - adding a ?sd at the end of your URL
                      - private/incognito mode
                      -turned off every extension I have installed
                      - formated my pc

                      Comment


                        #26
                        1) Your platform
                        Browser
                        - Chrome (Version 81.0.4044.138 (Official Build) (64-bit))
                        - Opera (68.0.3618.104)
                        - Firefox (76.0.1 (64-bit))
                        - Edge (44.18362.449.0)

                        2) Your device/computer, OS, hardware specs
                        Lenovo T590
                        i5-8365 1.6Ghz, 4 cores
                        16GB RAM
                        Intel UHD Graphics 620, 1GB
                        Windows 10 Enterprise

                        3) Describe your problem
                        Takes up a lot of resources... Just the login screen easily takes 40% GPU doing nothing. I have to minimize the browser if I want to do anything else and not having S&F wasting my resources.

                        4) What have you done to fix it, what have you tried etc.?
                        Tried all the browsers mentioned above. Turned hw accelleration on/off. Toggled HD graphics on/off. Appended ?sd to the URL. Tried different sfgame-servers. Refreshed. Incognito mode. Reinstalled graphics driver.

                        I remember it as the same thing as when remastered was launched on my previous laptop. I sticked to flash as long as possible as it was more smooth and less resource consuming. It helped with the SD version. Not sure how I can see 100% whether it is actually loading HD or SD - I cannot tell the difference between the two - loading one or the other...
                        I see the same issue Gully describes above: after loading to 50% the progress bar switches to a smaller one.
                        Last edited by slasker; 18 May 2020, 08:11 PM.

                        Comment


                          #27
                          Disabling HD graphics does not improve your performance? Maybe the correct graphics are not loaded.

                          Please disable HD graphics/use the SD URL and check what your graphics look like.


                          Shakes & Fidget Community Manager


                          Like and follow us on Facebook, Twitter and Instagram

                          Comment


                            #28
                            We have HD graphics, even if disabled.

                            A little note, there are easier ways to know what kind of graphics do you have, gems are completely different and also the skin of your tower helpers

                            Comment


                              #29
                              I have this problem as well. Sometimes you need to refresh the browser after disabling HD graphics...once or a couple of times still the box is no longer ticked.

                              We are working on a fix.

                              Shakes & Fidget Community Manager


                              Like and follow us on Facebook, Twitter and Instagram

                              Comment


                                #30
                                We have made some tweaks and hope that they improve the overall performance.

                                Please add ?beta to your browser URL, for example https://s3.sfgame.de/?beta and test if this solves your problem. Then post your feedback.

                                PS If the game does not load after switching between HD and SD, refresh your browser to apply the change.
                                Last edited by Leander; 20 May 2020, 04:03 PM.

                                Shakes & Fidget Community Manager


                                Like and follow us on Facebook, Twitter and Instagram

                                Comment

                                Working...
                                X