Ma egy korszak zárul le: Búcsúzzunk el együtt a Játékosokat Segítő Céhtől!2012.02.27-én létrehoztam egy céhet azzal a céllal, hogy a kisebb szintű karakterek fejlődését segítsem és a játékosoknak nyújtsak segítséget a játék megismerésével kapcsolatban. Nem törtem nagy babérokra, szinte csak egy követelménye volt a céhnek: ha komolyan tervezel a játékkal játszani, akkor csak gyere és játssz! Nagyobb szinten lehetőségük volt a játékosoknak másik céhbe menniük, ahol nagyobb bónuszokkal még nagyobb sebességre kapcsolhattak. Teltek-múltak a hónapok és a játék megváltozott.

Néhány hónap múlva indult az új szerver, és inkább oda regisztráltak az emberek. Majd nyíltak az újabb szerverek, és elkezdtek azokon játszani az emberek. S7 szerverre egyre kevesebben regisztráltak, és akik ezen játszottak, abbahagyták a játékot, tovább álltak. A toborzást is rendkívül megnehezítette, hogy a több tízezer inaktív játékos között meg kellett találni azt az egy vagy két játékost, aki csatlakozna a céhbe.

Később olyan frissítéseket tettek a játékba, amelyek olyan játékfunkciókat tartalmaztak, amelyek a közös céhfejlesztést helyezték előtérbe: céhes fejlesztések, lovagok csarnoka, hidra. Egyre kevésbé lehetett egy személyként segíteni egy céhet, a csapatmunka vált dominánssá.

A céh 10 éves évfordulójakor úgy döntöttem, ennyi elég volt céhvezetésből és az eddig felsorolt állapotok miatt sem akartam már tovább vezetni a céhet. A bezárás mellett döntöttem. A mostani új backend frissítés inkább egy jelzés volt, mint kiváltó ok, hogy ideje befejezni. Eredetileg a nyár folyamán történt volna meg vagy a szerverek összevonásakor (ha lesz ilyen).

A Játékosokat Segítő Céh megszűnésével a hozzá kapcsolódó oldalak is inaktívvá válnak, mint például a honlap, vagy a facebook oldal. Ha innen tájékozódtatok a játékról, akkor a következő oldalakat tudom javasolni a játékhoz:

https://forum-int.sfgame.net/forum/non-english-forums/hungarian-forum
Facebook:
https://www.facebook.com/sfgame.hu
https://www.facebook.com/groups/2083530885200400
Discord:
https://discord.com/invite/s8wB8vfvdk
https://discord.com/invite/JtEpM6T
Sok hasznos információt fogtok itt találni, ráadásul engem is megtaláltok néhány helyen, ha segítség kell.

Szeretném megköszöni mindenkinek, aki valaha a céhem tagja volt, a közös játékot, beleérte az utolsó nyolc aktív céhtagnak, akikkel együtt játszhattam: gergő7, SzecsY, Blood Spencer, Roxa, Stock, xxzozaxx, zeusz140, geri200. Továbbá köszönöm azoknak a bizalmát is akik a céhen kívül hozzám fordultak segítségért vagy tanácsért, és ezen az oldalon követték a játék híreit. A fentebb említett oldalak némelyikén továbbra is megtaláltok, ha gond van!
Végezetül pedig köszönök mindent a Shakes&Fidget játéknak, hogy egy olyan céhet vezethettem hosszú ideig, mint a Játékosokat Segítő Céh.