Announcement

Collapse
No announcement yet.

Erőd

Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

  Erőd

  Erőd  Erőd fejlesztése!

  Bebarangolni a nagyvilágot és küldetéseket teljesíteni nagyszerű, de hazatérni a jó öreg erődödbe még nagyszerűbb!
  Mostantól lehetőséged van megépíteni a saját erődödet, amihez a játék egy kicsinyke földdarabot kínál neked.
  Először egy kicsi erődöt építesz magadnak, majd egy favágókunyhót, hogy legyen fád, később pedig egy kőfejtőt, hogy legyen köved más épületek megépítéséhez és a megépült épületeid fejlesztéséhez.

  Fa, kő és arany szükségek épületek megépítéséhez, és a meglévő épületek fejlesztéséhez. Figyelem! A fa és a kő kifosztható a támadások alatt. Nyersanyagaid egy részét megvédheted azzal, hogy a favágókunyhóra és a kőfejtőre kattintasz, ezzel begyűjtve mindet az erődödbe. (a nyersanyagok rablását és elvesztését később elmagyarázom.)
  Kattints az egérrel az épületekre, hogy lásd a követelményeiket és más fontos infókat róluk.

  Ha elegendő alapanyaggal rendelkezel egy épület megépítéséhez, vagy fejlesztéséhez, akkor a játék egy zöld felkiáltójellel jelzi számodra ezt, és megmutatja, hova építkezhetsz.

  Megjegyzés: Egyszerre egy épületet építhetsz vagy fejleszthetsz.

  Itt van egy rövid leírás az épületekről:  Megjegyzés: Bizonyos építkezésekhez nem csak nyersanyagra és aranyra van szükség, hanem egy minimális erőd szint és más épületek megléte is szükséges. Minden épület felépíthető gomba használat nélkül is. Gombára csak akkor van szükség, ha egy épületet azonnal fel akarsz építeni.

  Megjegyzés: Használd felül a tálcát (ami az erőd áttekinthetőségét szolgálja), hogy lásd a nyersanyagaidat és a tárolókapacitást, valamint toborozz katonákat, íjászokat és mágusokat vagy növeld a szintjüket a kovácsműhely segítségével.

  Játékosok megtámadása:

  Unatkoznak a katonáid! Ideje lenne valaki megtámadni! Használd a bal alsó sarokban "támadás" gombot más játékosok megtámadásához, akik a közeledben vannak (az erődök dicsőség csarnokában). Ha mégsem szeretnéd megtámadni a kijelölt célpontot, öt perc múlva másik ellenfelet választhatsz vagy egy kis aranyért azonnal másik ellenfelet sorsol ki neked a játék.
  Támadás előtt megjelenik egy ablakban a lehetséges zsákmány (néha a felderítés hibás). Itt láthatod az ellenfél védművét, íjászászait és mágusait, ha az ellenfélnek vannak védművei, íjászai, mágusai. Utóbbinak létszáma viszont ismeretlen, mivel láthatatlanná tudnak válni.

  Találtál egy hozzád méltó ellenfelet?
  Jelöld ki a csúszkán a katonák számát, akiket harcba akarsz küldeni. Vedd figyelembe, hogy ők nem fognak visszatérni. A csúszka mellett meg fog jelenni egy smiley ikon, amire ha ráviszed az egeret, akkor a tanácsadóid (tábornok, kincstárnok, toborzó tiszt) röviden értékelik a döntésed. Érdemes rájuk hallgatni, bár ők sem tévedhetetlenek.
  Az erőd küzdelmek a klasszikus Shakes&Fidget csatákhoz hasonlítanak. Elsőnek a védműveket kell megtámadnod, ezután az íjászokat kell legyőznöd, végül a mágusokkal kell végezned. Ha nyertél, akkor ügyes voltál! Jutalmad az ellenfél fa és kőkészletének egy része (később jobban kitérek erre is).

  Megjegyzés: Ha a saját erődödnél kisebb szintű erődöt támadsz, akkor kevesebb nyersanyagot tudsz zsákmányolni. Ha az erődötök szintjének különbsége 4 vagy annál nagyobb, akkor 0 nyersanyagot zsákmányolsz.

  Megjegyzés: Ha a saját erődöddel egyenlő vagy annál nagyobb szintű erődöt támadsz, bónusz nyersanyagot kapsz. Ez nem lesz az ellenféltől levonva, ajándékba kapod a játéktól. Ha az erődötök szintje egyenlő, akkor annyi nyersanyagot kapsz bónusznak, amennyit az ellenfél nyersanyag termelő épületei termelnek 1 óra alatt. Ha eggyel nagyobb szintű erődöt támadsz, akkor +45 perc nyersanyagot kapsz, ha kettővel nagyobb szintű erődöt támadsz, akkor +30 perc nyersanyagot kapsz és ha hárommal nagyobb szintű erődöt támadsz, akkor +15 perc nyersanyagot kapsz.

  Védekezés a többi játékos ellen

  Ha megtámadnak, a védműved, íjászaid és mágusaid fogják megvédeni az erődöd. Ha harcban elesnek, akkor az ellenfél ki tudja fosztani az erődöd. A következő harchoz az íjászaid és mágusaid újra ki kell képezned. A védműved mindig készen áll az újabb ütközetre.

  Megnyert és elveszített nyersanyagokról

  Csak akkor nyerhetsz nyersanyagot, ha támadást indítasz és csak akkor veszíthetsz, ha megtámadnak. Amikor megépíted az 1. szintű erődöt, a nyersanyagaid (vagyis a fa és a kő) 48 órán át védve lesznek, és nem lophatják el más játékosok. Ezek után az nyersanyagok eltulajdonítása a következőképp megy végbe:

  Ha a támadó legyőz téged, ő megkapja jutalmul a védelem nélkül hagyott nyersanyagaid 50%-át (ami a favágókunyhóban és a kőfejtőben van). Ezen kívül megszerzi az erőd épületedben tárolt nyersanyagok 10%-át is. Ezután 24 órán át védve van az erőd épületed és csak a favágókunyhóban és a kőfejtőben tárolt nyersanyagok 50%-át tudja elrabolni a többi támadó.

  Egy példa:

  A következő nyersanyagaid vannak:
  Favágókunyhóban -> 2500 fa
  Kőfejtőben --------> 1000 kő
  Erődben -----------> 7000 fa 3000 kő

  Megtámadtak és le is győztek téged. Tehát elveszíted a favágókunyhóban és a kőfejtőben tárolt nyersanyagaid 50%-át. Számokban kifejezve 1250 fának és 500 kőnek mondhatsz búcsút. Ezen kívül az erőd épületedben tárolt nyersanyagaid 10%-át is elveszted, vagyis 700 fát és 300 követ.

  Nyersanyagaid a támadás után:
  Favágókunyhóban -> 1250 fa (2500-1250)
  Kőfejtőben --------> 500 kő (1000-500)
  Erődben -----------> 6300 fa 2700 kő (7000-700 és 3000 - 300)

  Támadástól számítva az erődöd épülete 24 órán keresztül biztonságosnak mondható, vagyis innen nem lophatnak nyersanyagot. Viszont a favágókunyhóból és a kőfejtőből a nyersanyagokat ugyanúgy kizsákmányolhatják. Tegyük fel, hogy újra megtámadnak és megint legyőznek. És megint elveszíted a favágókunyhóban és a kőfejtőben tárolt nyersanyagaid 50%-át, 625 fát és 250 követ.

  Nyersanyagaid a második támadás után:
  Favágókunyhóban -> 625 fa (1250-625)
  Kőfejtőben --------> 250 kő (500-250)
  Erődben -----------> 6300 fa 2700 kő (változatlan)

  Megjegyzés: Ahogy láthatod, az erődöd fejlesztése rendkívül fontos. Szállítsd a nyersanyagokat az erődödbe (azzal, hogy rákattintasz az épületekre) minél gyakrabban, hogy megóvd őket a fosztogató játékosoktól.

  Megjegyzés: A fenti példa csak egyenlő szintű erődöknél érvényes vagy abban az esetben, amikor a támadó erődjének szintje kisebb, mint a te erődödé.

  Megjegyzés: Ha az erődöd tárolója megtelik, akkor nem tudsz több nyersanyagot szállítani az erődödbe
  Elek1977
  SITE: http://www.jasec.ucoz.com/
  FORUM: http://www.jasec.ucoz.com/forum
  FACEBOOK: https://www.facebook.com/JatekosokatSegitoCeh

  Super moderator
  Shakes&fidget
  Playa Games
  Hungarian Team

  sigpic
Working...
X