Announcement

Collapse
No announcement yet.

Kedvencek és bérelhető állatok

Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

  Kedvencek és bérelhető állatok  Unod a gyaloglást? - Szerezz magadnak egy hátast! Az igazi hősök nem gyalog járnak!

  Hátast az istállóban bérelhetsz 14 napra. Segítségével csökkentheted a kalandok befejezéséhez szükséges időt. Miután kibérelted a hátast, a karakterlapodon alul megjelenik a hátas ikonja. Valamint az istállóban jobboldalt is megjelenik az ikonja, ahol láthatod, hogy még hány napig birtokolhatod a hátast. Ha az ikonra viszed az egeret, egy kis ablakban megjelenik a
  - hátas neve,
  - hátas leírása,
  - mennyivel csökken az utazás időtartama,
  - és a bérlés pontos vége.

  Megjegyzés: A hátas bérlésének időtartamát meghosszabbíthatod, ha ismét lefoglalod ugyanazt a hátast. A bérlet érvényességi ideje ekkor meghosszabbodik 14 nappal.

  Megjegyzés: A meglévő hátast gyorsabbra cserélheted, ám ekkor elveszíted a régi hátasodat az érvényességi idővel együtt.

  Megjegyzés: A fogadóban a kalandoknál egy piros ikon felkiáltójellel figyelmeztet arra, hogy nincs hátasod! Vegyél egyet az istállóból!

  Megjegyzés: A hátasok választéka más jó és rossz fajok esetében, de az áraik és a képességeik ugyanazok.

  Megjegyzés: Környezetvédelmi jutalmat csak a sárkánynál és a griffnél kapsz.

  Megjegyzés: A környezetvédelmi jutalmat egy vásárlás esetén csak egyszer szerezheted meg.​  Kedvencek  Ide úgy tudsz eljutni, hogy kétszer az istálló gombra kattintasz vagy az istállón belül a jobboldali ajtóra kattintasz, amit egy aranyszínű szörny díszít.

  A kedvencek gazdagabbá teszik az életünket. A játékban a kedvencek öt különböző elemre (színre) vannak osztva: víz (kék), fény (sárga), föld (barna), árnyék (fekete) és tűz (piros) - 20 kedvenc, elemenként (14 sima, 4 ritka, 2 epikus).

  Ha eléred a 75. szintet, a kalandokon esélyed nyílik egy fészek találására, ami értékes tojásokkal van tele. Ezt a tárgyat fogd és húzd át a kedvencek menüben található üres helyekre.

  Megjegyzés: Csak olyan kalandok kapod jutalmul, amelyeknél nincsen tárgy jutalom.

  A fészek 5 tojást tartalmaz a 100-ból. Eleinte nincs sok ismereted ezekről a furcsa lényekről, ezért elemenként csupán három kedvenc létezésével leszel tisztában. Ez azt jelenti, hogy csak a felfedezett kedvenceket találhatod meg a kalandokon.

  Ha szeretnél több kedvencet találni és gyűjteni, le kell győznöd őket küzdelmekben az élőhelyükön. A felfedezett kedvencek halványan jelennek meg az oldalon. Ha egy rejtett vagy felfedezett kedvencre viszed az egeret, láthatod egy külön ablakban, hogy a kedvenc tojása hol és mikor található meg a játékban.

  Harc az élőhelyeken (avagy kazamaták a kedvenceknek)

  5 elem, 5 élőhely.

  A kedvencek 5 különböző élőhelyen élnek. Válassz egyet a saját kedvenceid közül, és küld csatába őt! Az élőhelyükre úgy tudsz eljutni, hogy jobboldalon alul az árnyék élőhely gombra kattintasz (vagy fény élőhely, föld élőhely, stb). Tartsd szem előtt, hogy minden kedvenc különböző tulajdonságokkal, szintekkel és osztályokkal (harcos, felderítő, mágus) rendelkezik és megvannak az előnyeik és hátrányaik a többi ellenféllel szemben.

  Győzd le a kedvenceket harcokban az élőhelyükön (ezután kalandokon is megtalálhatod őket tojás formában) és nyerj tapasztalatot, aranyat, és élelmet az adott elemű kedvencek számára, amit legyőztél.

  Megjegyzés: A harcok után a kedvenceknek egy órát pihenniük kell. Vagy 1 gombáért cserébe azonnal harcolhatnak.

  Megjegyzés: Ha az élőhely gombra viszed az egeret, akkor láthatod, hogy mennyi kedvencet fedeztél fel az adott elemből. A gomb mellett pedig láthatod a következő ellenfelet.

  Kedvencek fejlesztése

  Háromféle módon fejlesztheted kedvenceidet.

  1. Egységben az erő!
  Minél több kedvencet birtokolsz egy elemből, annál jobban érzik magukat a többiekkel. Minden kedvenc a saját elemű társainak tulajdonságát növeli 5%-al.

  2. Élelem a kedvenc számára.
  Kalandokon találhatsz élelmet a kedvenceid számára (ha nincs tárgyjutalom) és a kedvencek élőhelyein, valamint a többi játékos kedvenceivel vívott küzdelmek során. A kedvencek finnyások, csak egyfajta táplálékot fogyasztanak el. Nem esznek sokat, ezért naponta csak háromszor tudsz megetetni egy-egy kedvencet.
  Az élelemmel fejleszteni lehet őket - egészen 200. szintig. Az etetés úgy működik, hogy megfogod az élelmet, és a kedvenc képére húzod vagy kijelölöd a kedvencet, ekkor jobboldalt megjelenik a kedvenc, és oda húzod az ételt. A kedvencek fölött a gyümölcsök jelzik, hogy még hányszor etetted meg őket. Ha már eleget evett a kedvenced, három gyümölcs jelenik meg a képénél.

  Melyek a kedvencek kedvenc eledelei?
  A víz elemű kedvencek a víz szilváját szeretik.
  A fény elemű kedvencek a fény citromját szeretik.
  A föld elemű kedvencek a föld almáját szeretik.
  A árnyék elemű kedvencek az árnyék feketeszedrét szeretik.
  A tűz elemű kedvencek a tűz eprét szeretik.

  Megjegyzés: Állhatatos állatok áradata​ eseménykor kilenc alkalommal tudod megetetni a kedvencedet.

  Megjegyzés: Először 100. szintig tudod etetni a kedvenceidet. Ha legyőzöd mind a 100 kedvencet az élőhelyükön, akkor tovább etetheted őket 200. szintig.

  3. Élőhelyről (Kazamata).
  Elemenként 20 kedvenc található a játékban. Kezdetben csak hármat ismersz belőlük. De amint beljebb hatolsz az élőhelyükön, újabb kedvencekkel fogsz találkozni. Fontos tudni, hogy a kezdeti állatkák kevésbé erősek lehetnek azokkal az azonos elemű 1.szintű állatkákkal szemben, amiket később fedezel fel a játékban. Ha legyőzöl egy kedvencet az élőhelyén, akkor kapsz egy gyümölcsöt.

  Harc a játékosok kedvencei ellen

  A kedvencek menüben a bal alsó sarokban láthatod azt a helyet, ahol a kedvenceid harcolhatnak a többiek kedvencei ellen. Az összes (azonos elemű) kedvenced fog harcolni a többiek összes (azonos elemű) kedvenceivel.

  Minden nap egy véletlenszerű ellenféllel és elemmel mérheted össze erődet. El kell döntened, hogy melyik elemű csapatot küldöd harcba. Válassz okosan!

  Bizonyos elemek előnyt élveznek a többiekkel szemben: A víz elem jó a tűz elleni harcban, a tűz előnyt élvez a földdel szemben, a föld védekezőképessége jobb a fénnyel szemben, a fény visszaveri az árnyékot, az árnyék pedig hatásosabb a víz ellen.

  A fenti képen (6) látható a bal alsó sarokban az ellenfél és a te azonos elemű kedvenceid szintjeinek összege.

  Minden elemmel egyszer harcolhatsz egy nap, így maximum napi 5 csatát indíthatsz. Győzd le a többi játékos elemeinek csapatát, hogy élelmet nyerj a saját kedvenceidnek (olyan színű élelmet nyersz, amilyen színű elemet legyőztél). Ha nyersz becsületet kapsz, ha veszítesz, becsületet vesztesz.
  Legyél te a topon a kedvencek dicsőség csarnokában!

  Megjegyzés: Az újabb küzdelemre 15 percet várnod kell, vagy 1 gomba felhasználásával azonnal támadhatsz.

  Kedvencek és jutalmaik

  Mi a kedvencek előnye a játékos számára azon kívül, hogy "cukik"?

  A 100 élőhelyen (kazamata) vívott harc során tapasztalatot és aranyat szerezhetsz. Ráadásul minden kedvenc növeli a karaktered tulajdonságait 1%-kal, mégpedig a következő módon:

  Minden víz elemű kedvenc 1%-kal növeli az erődet.
  Minden fény elemű kedvenc 1%-kal növeli az ügyességed.
  Minden föld elemű kedvenc 1%-kal növeli az értelmed.
  Minden árny elemű kedvenc 1%-kal növeli az kitartásod.
  Minden tűz elemű kedvenc 1%-kal növeli az szerencséd.

  Példa: Ha van négy föld elemű kedvenced, akkor az 4%-kal növeli a karaktered értelmét.

  Ezen kívül, ha egy kedvenc eléri a 100. szintet, akkor +0,5% bónuszt kapsz a kedvenc eleméhez tartozó tulajdonságodra (például ha egy föld elemű kedvenced érte el a 100. szintet, akkor az értelmed növekszik +0,5%-kal). Ha a kedvenc eléri a 150. szintet, ennek a bónusznak az értéke 0,75%-ra változik, 200. szint után pedig 1%-ra.​
  Elek1977
  SITE: http://www.jasec.ucoz.com/
  FORUM: http://www.jasec.ucoz.com/forum
  FACEBOOK: https://www.facebook.com/JatekosokatSegitoCeh

  Super moderator
  Shakes&fidget
  Playa Games
  Hungarian Team

  sigpic
Working...
X